Rozenazijn

vrijdag, augustus 03, 2018

 Al enige tijd ben ik bezig met het innemen van 1 á 2 eetlepels appelazijn per dag gemengd met wat water vanwege de gigantische hoeveelheid gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt. Een maand geleden besloot ik om de appelazijn eens te combineren met rozen, om zo op deze manier een mooie rozenazijn te maken. Ik hou ervan! Want wat is de kleur van rozenazijn toch ontzettend mooi zo dieproze - en de smaak en geur bijzonder!

Rozenazijn is goed voor een tal van dingen en is heel gemakkelijk te maken. Je kunt gedroogde rozenblaadjes gebruiken of verse. Let er echter wel op dat je onbespoten rozenblaadjes gebruikt.

Rozen zijn niet alleen de bloem der liefde of heel erg mooi, ze bezitten ook flink wat geneeskracht. Het is goed voor je huid, helpt milde depressie verlichten, ontstekingsremmend, ontspant en stimuleert de spijsvertering. Ook kan de roos ondersteunend zijn bij rouwverwerking en liefdesverdriet.

Appelazijn is gezond voor de spijsvertering, darmen, bloeddruk, werkt ondersteunend bij afvallen, helpt het verouderingsproces tegen te gaan én is het goed voor de huid.

Om zoveel mogelijk gebruik te maken van deze rozenazijn gebruik ik er ook vaak wat van door salades of dep ik er soms wat van op mijn gezicht; rozenazijn helpt namelijk bij het verlichten van zonverbranding, geïrriteerde huid, werkt het als een toner. Ook kun je de rozenazijn gebruiken als haarspoeling en scalp tonic.


Wat heb je nodig?
  • een schone glazen pot met goede schroefdeksel
  • verse of gedroogde rozenblaadjes
  • een kwalitatief goede appelazijn

Wat ga je doen?

Doe de verse of gedroogde rozenblaadjes in een glazen pot en giet er de appelazijn overheen. Zorg ervoor dat de rozenblaadjes geheel bedekt zijn door de appelazijn.

Laat dit 4 weken op een donkere plek staan en schudt de pot af en toe goed.

Als de 4 weken verstreken zijn filter je er met een zeef de rozenblaadjes uit en giet je de rozenazijn over in een schone glazen fles of pot.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.