Verkoelende Aloë Vera Crème voor Zonverbranding


Vandaag is het officieel zomer! En daar waar we in de lente heel warme dagen hebben gehad, kent de eerste dag van de zomer een harde wind, regen en een bewolkte lucht.

Toch wilde ik, om de zomer welkom te heten, deze geheel natuurlijke verkoelende aloë vera creme, welke erg fijn is voor de huid na zonverbranding, met jullie delen.

Zoals iedereen wel weet zijn de UV-stralen van de zon zeer schadelijk voor je huid en staat het samen met roken aan de top van de oorzaken van huidveroudering. Niemand wil graag vroegtijdig rimpels en dus des te meer redenen om je huid goed te verzorgen - zéker in de zomer!

Het is belangrijk om je huid elke dag in de warme seizoenen in te smeren met een zonnebrandcreme (en het liefst ook in de winter - de UV-straling is ook dan nog steeds schadelijk) maar helaas wil het weleens voorkomen dat ondanks jezelf goed ingesmeerd te hebben je toch verbrand bent geraakt. Het is dan zaak om zo snel mogelijk de huid te koelen.

Aloë Vera komt hiervoor als geroepen! Aloë is ontzettend verkoelend voor de huid voor zowel brandwonden als zonverbranding. In dit recept zijn ook nog calendula en St. Janskruid olie toegevoegd, welke beide helende eigenschappen bezitten die je huid ten goede komen. Ook toegevoegd is de essentiële olie van echte lavendel. Lavendel staat bekend om zijn pijnstillende en antiseptische werking. Optioneel kun je ook nog wat druppels vitamine E toevoegen.

Tip: Dit recept bevat calendula en St. Janskruidolie. Om dit te verkrijgen, doe je gedroogde calendula en St. Janskruid in een pot met schroefdeksel en giet er een verzorgende olie overheen tot de kruiden helemaal bedekt zijn. Gebruik liever geen olijfolie daar de geur nogal overheerst, maar gebruik in plaats daarvan een verzorgende olie zoals amandelolie of avocado olie. Laat dit 4 weken op een warme plek staan en schudt elke dag flink.

Belangrijk: voor dit recept is het van belang om aloe vera gel te kopen in de winkel omdat deze al vaak emulgatoren bevatten welke je crème doen binden. Zelf heb ik de Aloe Vera van Holland & Barrett gebruikt!


Wat heb je nodig?
  • 100 ml aloë vera gel 
  • 15 ml calendula olie
  • 15 ml St. Janskruid olie
  • 20 druppels essentiële olie van Lavendel
  • optioneel: enkele druppels vitamine E
Wat moet je doen? 
Doe de aloë vera gel in een grote kom en roer er met snelle bewegingen geleidelijk aan de oliën er door.

Voeg vervolgens de essentiële olie van de lavendel en eventueel de vitamine E toe en roer goed tot alles is samengebonden.

Doe het in een goed gereinigde pot, label het en dateer het.

Gebruik het royaal op de huid wanneer je last hebt van brandwonden of zonverbranding.

Is tot 6 maanden houdbaar wanneer je het bewaard op een koele, donkere plek. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.