Valentijnsthee

woensdag, februari 14, 2018

Ik zeg altijd wel dat ik valentijnsdag niet echt vier vanwege de commerciële sfeer die er omheen hangt, maar romanticus dat ik ben vind ik het stiekem toch best leuk en word ik er ook wel blij van; al die mensen die elkaar overstelpen met liefde... dat is toch fijn om te zien.

Hoewel valentijnsdag voornamelijk om stelletjes of stille liefdes draait, vind ik het ook leuk om mensen die dicht bij me staan een berichtje te doen, maar ook om mezelf te verwennen op deze dag, want liefde voor jezelf is toch heel belangrijk.

Ik vind het heerlijk om thuis een home spa te houden op valentijnsdag met alles er op en er aan, met zelfgemaakte natuurlijke ingrediënten zoals een scrub gemaakt van, bijvoorbeeld, rozen, suiker en chocola, aromatische oliën om mezelf mee in te smeren, gezichtsmaskertjes, haarmaskertjes, manicure en pedicure, et cetera.

Ook maak ik graag elk jaar weer deze onderstaande tisane met Lapsang souchong, rozenblaadjes (de bloem van de liefde, dus die mag niet ontbreken), kardemom en pepermuntblad.

De Lapsang souchong is niet voor iedereen weggelegd overigens. Lapsang is een zwarte theesoort dat gedroogd wordt boven brandende cypressennaalden waardoor het een heerlijke rokerige touch krijgt, en is een van mijn absolute favoriete theesoorten. Die geur! Heerlijk. Maar mocht je geen fan zijn van de rokerige smaak van Lapsang, vervang het dan gerust voor een andere theesoort zoals groene of witte thee. You do yo!

En mocht je valentijnsdag samen met je geliefde vieren en het spectaculair willen afsluiten in de slaapkamer ( 😉), dan kun je wat damiana toevoegen aan deze mix. Damiana is een plant afkomstig uit Mexico en staat voornamelijk bekend om zijn lustopwekkende en libido verhogende eigenschappen.Ingrediënten (verdubbel de ingrediënten voor een grotere hoeveelheid)
  • 10 eetlepels Lapsang Souchong
  • 5 eetlepels rozenblaadjes
  • 5 eetlepels kardemompeulen
  • 3 eetlepels pepermuntblad
  • Optioneel: 3 eetlepels damiana

Meng de kruiden goed door elkaar en bewaar het in een weckpot.
Doe een eetlepel in een thee ei of theezakje, giet er kokend water overheen en laat het afgedekt 10 minuten trekken.

Voeg er eventueel een zoetmiddel naar keuze aan toe.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.