Goji bessen en Havermout pannenkoekjes

maandag, januari 18, 2016

In Nederland is nu echt het koude winterweer aangebroken, en dat vraagt om een warm en stevig ontbijt om de koude ochtend door te komen. Deze proteïne pannenkoekjes vormen een heerlijk stevig en warm proteïne-rijk ontbijt.

Mijn partner werkt sinds kort (naast zijn werk bij kasteel Hackfort en het openlucht museum in Arnhem) op een korenmolen, genaamd Nooit gedacht, in Warnsveld. Hij neemt dan weleens een kilo zak pannenkoekmeel mee die ik maar al te graag gebruik. Ik vind het leuk om er verschillende soorten pannenkoekjes mee te maken. Wist je dat pannenkoeken zich ook uitstekend lenen als wrap gevuld met lekkers? Meer daarover in een volgende blogpost.

Ik besloot dit keer pannenkoekjes te maken met goji bessen en havermout. In plaats van koemelk gebruikte ik geitenmelk. Dit is een wat zachtere smaak, en is ook geschikt voor mensen met een koemelk allergie.

Ingrediënten
  • 1 cup goji bessen
  • 1 cup havermout
  • 250 gram pannenkoekmeel
  • 5dl geitenmelk
  • 4 eieren
  • zout naar smaak
  • Agave siroop om de pannenkoekjes besprenkelen

In een blender, meng de goji bessen, havermout, eieren en geitenmelk tot een gladde massa.

Doe het mengsel in een beslagkom en laat het een half uurtje staan. Doe er de pannenkoekmeel bij en zout bij. En roer goed.

Bestrijk een kleine koekenpan met wat boter en laat dit smelten op middelhoog vuur.

Giet met een pollepel het beslag in de pan en bak dit tot er luchtbelletjes aan het oppervlak verschijnen. Draai het pannenkoekje om om de andere kant te bakken.

Herhaal dit tot al het beslag is gebruikt.

Besprenkel de pannenkoekjes eventueel met wat agave siroop, en vers fruit. Heerlijk!


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.