Salade van truffelaardappelen en blauwe kaas

zaterdag, augustus 29, 2015

Veel mensen keken mij raar aan toen ik vertelde dat ik bezig was met een gerecht van paarse aardappelen. Niet zo gek, want, zo blijkt, de truffelaardappel is vrijwel niet bekend in Nederland en valt in de categorie 'vergeten groente'. Zonde, want deze aardappelen met hun lichte nootachtige smaak zijn ontzettend lekker.

We aten deze salade met een vegetarische burger en sugar snaps van eigen bodem. Niet iedereen houdt van de scherpe smaak van blauwe kaas, en dus is het fijn om te weten dat deze salade ook lekker is met geitenkaas.

De salade is prima geschikt voor de lunch, potlucks of een picknick.


Ingrediënten 4personen
  • 1 kilo truffelaardappelen
  • Cherry tomaatjes,gehalveerd
  • 50 gram blauwe kaas. Ik gebruikte Danish Blue
  • 1 eetlepel balsamico of sherry azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peterselie
  • snufje donkerbruine suiker
  • versgemalen zwarte peper
  • grof Keltisch zeezout

Kook de truffelaardappelen in kokend water voor ongeveer 15-20 minuten. Als ze klaar zijn, giet ze dan af en laat ze afkoelen. Pel ze en snijd ze in stukjes.

Halveer de cherry tomaatjes.

Meng de balsamico- of sherry azijn in een kom met de olijfolie, zout en peper en een snufje donkerbruine suiker.

Meng de dressing met de aardappelen en de cherry tomaatjes en roer goed.

Voeg er de verkruimelde blauwe kaas en peterselie aan toe.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.