Portobello champignons met notenboter

donderdag, april 10, 2014


Grappig om te vertellen: voor dit receptje heb ik nog nóóit pindakaas gegeten. In tegenstelling tot de meeste Nederlanders ben ik er niet echt mee opgegroeid. Als kind zijn de vond ik de geur van pindakaas zó ontzettend vies (en nog steeds wel), dat het mij ervan weerhield om het ooit te proberen.

Mijn vriend vindt pindakaas echt heerlijk, dus dit gerechtje maakte hem heel enthousiast. En ik? Ik was een beetje terughoudend, maar ik vond het wel tijd om het eens te proberen. Het zou niet het einde van mijn leven betekenen, zo beredeneerde ik. En ik ben erg blij dat ik het heb geprobeerd want het was zo ongelofelijk lekker!

Ingrediënten Portobello's
  • 2 verse, grote Portobello champignons
  • 1 cup pindakaas of raw cashew boter
  • 1 grote eetlepel plantaardige boter
  • 1 cup volkoren beschuit, verkruimeld
  • Champignon jus (zie het recept daarvoor hieronder)

Verwijder de steeltjes. Bak in een met olie verwarmde koekenpan de Portobello champignons voor een paar minuutjes.

Meng het verkruimelde volkoren beschuit met de notenboter en een deel van de champignonjus.

Plaats de Portobello's onder de grill voor 10 minuten of totdat deze zacht en bruin zijn. Garneer met waterkers of peterselie.

Ingrediënten Champignon jus
  • 2 eetlepels plantaardige boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepeltje soja saus
  • ½ cup ongezoete plantaardige melk
  • ½ cup champignons, in plakjes gesneden
  • 1 cup groentebouillon
  • 1 mespuntje zout 
  • 1 mespuntje rode peper
  • 2 laurierbladeren
  • 2 cups water
  • Bieslook

Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Kook ze in een sauspan met 2 cups water en de laurierbladeren op een matig vuur. Test met een vork of ze zacht zijn aan de buitenkant.  Als ze zacht zijn, zet ze dan even aan de kant.

Doe in een koekenpan de rest van de ingrediënten, behalve de groentebouillon. Roer het goed -op een laag vuur- om een pasta te maken. Wanneer het dikker wordt roer er dan de groentebouillon doorheen. Doe de champignons en de bieslook er door en combineer het met de notenboter mix.

Vul de Portobello's.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.